> >

KAROL ŻURAWSKI

 
atelier projektowe





Rozbudowa domu górskiego, La Lécherette

 
projekt zrealizowany



Naszym zadaniem było powiększenie typowego szwajcarskiego domu górskiego w małej alpejskiej wiosce w regionie Vaud o nowy warsztat do pracy z drewnem. Nie chcieliśmy zaburzyć obrazu jaki tworzy tradycyjny, drewniany dom osadzony w pięknym, naturalnym otoczeniu. Przeciwnie, mieliśmy nadzieję wpłynąć naszą interwencją na jego poprawę. Zaproponowaliśmy umieszczenie nowej części budynku pod powierzchnią zbocza i przykrycie jej warstwą łąki. Przestrzeń do pracy w nowo powstałym warsztacie jest dobrze doświetlona świetlikiem zrównanym z płaszczyzną zbocza.



wybór ilustracji

informacje



before and after, photomontage
przed i po, fotomontaż
fdoor
wejście
wood workshop
warsztat do pracy z drewnem
wood workshop
blaty robocze
skylight
świetlik nad przestrzenią do pracy
night view
widok nocny
> >
klient
prywatny

zespół
Tomasz Podniesiński
Karol Żurawski

2014-2017

English
ENG
  <<          <          >                
Rozbudowa domu górskiego
x