> >

KAROL ŻURAWSKI

 
atelier projektowe





Pawilon i dziedziniec, Uniwersytet Warszawski

 
konkurs, 3. nagroda



Na historycznym kampusie UW jest wiele wartościowych klasycystycznych budowli, ale wszystkie z nich mają zamknięty charakter. Jest potrzeba wzniesienia budynku nowego, o bardziej otwartej naturze. Budynku, w którym będzie się można spotkać, wspólnie pracować, dyskutować na ważne tematy lub po prostu spędzić czas relaksując się. Zaproponowaliśmy lekki, drewniany pawilon o prostej, niemal klasycznej strukturze z przestrzenią przypominającą grecką stoę, szeroko otwartą na wypełniony nową zielenią dziedziniec.



wybór ilustracji

informacje



main entrance to the courtyard
główne wejście na dziedziniec
flexible working space
elastyczna przestrzeń do pracy z kawiarnią
new design of the courtyard
wnętrze przenika się z przestrzenią dziedzińca
side entrance
boczne wejście na dziedziniec
> >
klient
Uniwersytet Warszawski

zespół
Kacper Karpiński
Dawid Roszkowski
Karol Żurawski

współpraca
architekt krajobrazu Łukasz Kowalski
konstruktor Wojciech Kapela
inżynier HVAC Jacek Płochocki

2019

English
ENG
  <<          <          >                
Pawilon i dziedziniec
x