> >

KAROL ŻURAWSKI

 
atelier projektowe





Ławka z drewna sosnowego

 
projekt zrealizowany



Masywna sztuka drewna. Bogactwo tego żywego materiału ujawnia się z czasem. Początkowo gładka powierzchnia powoli zaczyna pękać. To naturalna reakcja na warunki zewnętrzne: zmiany temperatury i wilgotności powietrza. Dzięki deszczowi i słońcu pojawia się patyna: powierzchnia drewna przybiera srebrno-złoty kolor. Ławka została wybudowana przed wejściem do Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie przy ulicy Pańskiej.



wybór ilustracji

informacje



main entrance to the courtyard
model, widok z przodu
flexible working space
model, widok boczny
new design of the courtyard
ławka wybudowana przed MSN
side entrance
pasaż za pawilonem Emilia
side entrance
przed działaniem czynników atmosferycznych
> >
klient
Muzeum Sztuki Nowoczesnej

autor
Karol Żurawski

2009

English
ENG
  <<          <          >                
Ławka z drewna sosnowego
x