> >

KAROL ŻURAWSKI

 
atelier projektowe





Nowy Teatr, Warszawa

 
konkurs



Na potrzeby teatru i centrum kultury planowano wykorzystać zabytkową halę, która do tej pory pełniła funkcję garażu do naprawy pojazdów służb miejskich. Główną decyzją projektową było umiejscowienie niezbędnej rozbudowy na drugim końcu działki, w taki sposób, żeby utrzymać swobodny dostęp i widok na cenną architektonicznie halę. Budynki byłyby połączone pod ziemią, a przestrzeń pomiędzy nimi miała stać się żywym placem z dużą ilością zieleni.



wybór ilustracji

informacje



main entrance to the courtyard
ogród łączący stary i nowy budynek
flexible working space
nowy budynek ukierunkowany na ogród i zabytkową halę
> >
klient
miasto stołeczne Warszawa

autor
Karol Żurawski

2009

English
ENG
  <<          <          >                
Nowy Teatr
x