> >

KAROL ŻURAWSKI

 
atelier projektowe





Tereny rekreacyjne and Wisłą, Warszawa

 
projekt realizowany



Wybrzeże Wisły w dzielnicy Wawer ma potencjał, żeby być bardzo atrakcyjnym miejscem do spędzania wolnego czasu. Bliskość wody, dalekie widoki na otwartą przestrzeń i bójna zieleń pełna dzikich ptaków, to tylko niektóre z wartości obszaru, który okresowo zalewany jest przez wezbraną rzekę. Pracujemy w tym miejscu z terenem, wodą, roślinnością i małą architekturą, żeby stworzyć miejsce przyjazne ludziom szukającym odpoczynku i kontaktu z naturą.



wybór ilustracji

informacje



plaża północna na wawrze, nowy projekt
nowa plaża w dzielnicy Wawer
polanka/plaża Romantyczna
polanka Romantyczna
picnic tables with CLT wooden roofs
drewniane zadaszenia nad stołami piknikowymi
beach service pavilion
pawilon opiekuna plaży
clay ‘working’ model to study the shape of the stairs-like protection against erosion of the the river bank
model umocnienia brzegu
> >
klient
miasto stołeczne Warszawa

zespół
Kacper Karpiński
Karol Perkowski
Tomasz Podniesiński
Dawid Roszkowski
Karol Żurawski

współpraca
architekt krajobrazu Łukasz Kowalski
konstruktor Wojciech Kapela
konstruktor Neven Kostic
hydrolog Piotr Kuźniar

2017 -

English
ENG
  <<          <          >                
Tereny rekreacyjne and Wisłą
x