> >

KAROL ŻURAWSKI

 
atelier projektowe





Warszawska Kolej Dojazdowa

 
konkurs, 3. nagroda



Projekt nowych przystanków Warszawskiej Kolei Dojazdowej (WKD), która przejeżdża przez historycznie i krajobrazowo wartościowy teren miast-ogrodów zlokalizowanych na przedmieściach Warszawy. Prosta struktura zadaszeń złożona jest z prefabrykowanych drewnianych elementów i sprężona. Razem ze szklanymi panelami ścian osłania czekających na pociąg pasażerów od złej pogody.



wybór ilustracji

informacje



main entrance to the courtyard
przestanek pod istniejącym wiaduktem
flexible working space
przystanek w Grodzisku Mazowieckim
new design of the courtyard
przystanek w Grodzisku Mazowieckim
side entrance
stacja w Podkowie Leśnej
side entrance
stacja w Podkowie Leśnej
> >
klient
Warszawska Kolej Dojazdowa

autor
Karol Żurawski

współpraca
konstruktor Neven Kostic

2016

English
ENG
  <<          <          >                
Warszawska Kolej Dojazdowa
x