> >

KAROL ŻURAWSKI

 
design atelier





Warsaw Commuter Railway

 
competition, 3rd prize



Project of the new train stations for the Warsaw Commuter Railway (WKD) which goes through the satellite garden cities in the suburbs of the capital. It is located in a historically valuable context. The simple structure of the canopies is  assembled with wooden prefabricated elements and prestressed. Together with the glass panels of the walls they give shelter to passengers from a bad weather.



set of images

info



main entrance to the courtyard
train stop under existing viaduct
flexible working space
train station in Grodzisk Mazowiecki
new design of the courtyard
train station in Grodzisk Mazowiecki
side entrance
train station in Podkowa Leśna
side entrance
train station in Podkowa Leśna
> >
client
Warsaw Commuter Railway

author
Karol Żurawski

collaboration
structural engineer Neven Kostic

2016

polski
PL
  <<          <          >                
Warsaw Commuter Railway
x